As Salam,
Biasa di pagi Raya pertama, lepas bermaaf2an dengan anggota keluarga mesti bergambar dulu dengan famili aku dan ibu mertua aku...lepas tu menikmati juadah raya dan terus beraya di rumah sedara mara yang terdekat dan terapat.
Biasa di pagi Raya pertama, lepas bermaaf2an dengan anggota keluarga mesti bergambar dulu dengan famili aku dan ibu mertua aku...lepas tu menikmati juadah raya dan terus beraya di rumah sedara mara yang terdekat dan terapat.
Famili aku dan ibu mertua aku
Menu utama emak mertua aku lode, nasi impit, kuah kacang ,ungkep daging dan ungkep ayam
Lodeh, peberet aku
ungkep daging
kuah kacang
ungkep ayam
Deretan kuih raya 2011
Ibu mertua juga biasa sediakan macam2 kuih tradisional antaranya rempeyek, kerepek pisang, dodol dan macam2 lagi termasuk yang dibawa oleh anak menantu dia.
Ini dodol hasil tangan abang ipar aku, Abg Sham
Sebelah petang beraya di rumah Abang Bari ( Wak Sabari ) dan Kak Sah (kakak ipar aku yang paling sulong) mereka hidangkan ketupat, sup ayam, rendang daging,ayam masak kicap dan sup tulang lembu. Perghhhhh...kena pulak dengan sambal kicap pedas...
Ketupat kat rumah Wak Sah/Wak Sabari
4 comments:
salam
ayam masak kicap pekat tu memang salah satu menu utama masyarakat melayu keturunan jawa, saya pun suka
Assalamualaikum En Rosli
ketupat tu boleh tahan seminggu kut...he he
Wassalam
CR,
Betul tu, masyarakat Jawa di sini memang wajib menu yam masak kicap pekat tu.
Hj Rozali,
Biasa boleh tahan 2 hari ajer...lepas tu dah licin...skrg ketupat mmg jarang orang buat...semua nasi impit moden....hehehehe
Post a Comment