Saturday, June 18, 2011

MUSIM ANGGUR BERBUAH 2011 DAN MUSIM BUNGA DI BELAKANG RUMAH

As Salam,

Diam tak diam dah dua kali pokok anggur aku berbuah,  pertama kali tahun 2010 dan kedua tahun ini. Syukur Alhamdulillah.....walaupun dalam pasu ia tetap mengeluarkan buah.   Sekadar suka-suka ajer. Pokok lain turut mengeluarkan bunga tetapi kurang banyak,  salah aku jugak sebab dah lama tak memberikan baja bunga.....kekadang malas sangat nak tengok pokok bunga kat belakang rumah tu, kebetulan musim panas ,  pokok jadi kering dan daun2 pun mengecut.   
Pucuk2 baru pokok anggur
Melihat pokok anggor mengeluarkan buah walaupun setangkai aku tetap happy, tqvm Ya Allah. Ameen.....

Setangkai ajer......hehehe





Antara tanaman lain yang ada di belakang rumah

8 comments:

KAMATO said...

masam ke manis anggur tu....

bonda_tie said...

rajinnye bercucuk tanam..

shami2 said...

Salam ...

Best ni ada anggur di tanam sendiri....benih dari mana tu..

Kak Sidah said...

Salam En. Rosli,

Bestnya tanaman dah mengeluarkan hasil..

rosli said...

Kamato,

Yang tahun lepas punya masam sangat....tahun 2011....kita tunggu masak ranum nanti....hehehe...saya akan post nanti

rosli said...

Bonda_tie,

Actually saya tanam semua dalam pasu saja....tanah dah habis kena simen...aktiviti riadah saya...hehehe

rosli said...

Kak Sidah,

anggur tu saya suka2 ajer....bunga2 lain tu memang saya suka tgk bila berbunga lebat

rosli said...

Shami2,

Benih anggur tu ada dua....satu saya beli dari tapak Taman Warisan Putrajaya dulu dan satu lagi saya beli di Cameron Highlands....yang ini cepat berbuah...hehehe....cubalah...