Saturday, August 27, 2011

ANTARA MENU BERBUKA DARI 16 KE 26 RAMADHAN

As  Salam,
Antara menu  peberet aku , wife dan anak2 masa berbuka dari 16 hingga 26 Ramadhan lalu.

Mee kari

Popia sardin goreng
 Kuzi Daging JM Bariyani

Nasi Bariyani JM
 Sotong goreng tepung

Meehon Sup
 Berbuka di Kelab Tasik Putrajaya, 20 Ogos 2011
Makanan pilihan hati kami
Ayam goreng
 Nasi goreng
 Buncis goreng telur
Sambal tumis udang 
 Pechal ayam bakar
Ayam HPA masak merah 
Kangkong goreng 
'Ungkep' daging 
 Kuew Tiau goreng udang dan kerang
Ni Satay ayam dan daging beli di kedai


Kesemua menu di atas wife aku yang masak sendiri, kecuali masa berbuka puasa di Putrajaya ( hehehe  kat sini buffet), menu JM Bariyani dan menu  satay yang di beli di Restoran Urat Keting, Seksyen 7,  Bdr Baru Bangi.  

Petang ni ( 27 Ogos) akan berbuka di rumah abang Nasran dan Kak Saadiah,  acara tahunan dan esok akan berbuka di kampung mak mertua di Air Hitam, Muar. 

6 comments:

Kehidupan Makkah said...

Assalamualaikum...sedap2 tu Tuan...nasi jm brani tu mengancam... saya dapat kuih raya dari jm brani

Selamat Hari Raya Maaf zahi & batin

rezeki said...

salam

semuanya menyelerakan

kami last week berbuka di luar, hadramaut di pan pac , jb
bernasi mandey dan segala menunya secara buffet

ni baru balik dari pasar parit jawa hehehe

jenahak melambak2 , tgh musim rasanya , dapat tadi kepala mayong dan sembilang , berasam pedas la nampaknya menu berbuka ptg nanti dgn ikan2 segar hehe

malam ni lps isyak balik kl, kalau tak boleh jumpa tuan di muar

Rozali said...

Assalamualaikum En Rosli

wahhh beselera semuanya

‘TAQABBALULLAH MINNA WAMINKA’ (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalan kamu)

Wassalam

rosli said...

Hj Arshad,

Wah kuih raya dari JM Bariyani, memang sedap kuih2 mereka tu. Selamat Hari Raya , Maaf Zahir dan Bathin

rosli said...

CR,

Wah best tu, byk jenahak...kita sama2 suka asam pedas,...lepas raya mesti nak singgah Parit Jawa....mesti nak cari ikan fresh tu..Insyallah kalau ada masa datanglah ke Muar.

rosli said...

Hj Rozali,

Terima kasih atas ucapan tuan,
TAQABBALULLAH MINNA WAMINKA’ (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalan kamu). Selamat Hari Raya dan saya mohon maaf kalau ada salah dan silap. Ameen