Monday, April 2, 2012

IMPIAN JADI NYATA - GOLDEN DREAMS ( PART 7)- SEKITAR LONDON

Assalamualaikum wbt,
(Kenangan sangat manis 18 tahun dulu di London, 1994)
Selepas mengurus semua pelajar TM dengan MSD dan memastikan mereka semua mendapat penginapan dan bukak akaun bank masing2 dan apa yang berkaitan dengan keperluan sebagai pelajar di sana, maka lepas itu saya pulak berpeluang menguruskan impian saya di London.

MSD, Bryanston, London 1994, tugasan hari kedua yang jugak
jatuh pada 31 Ogos 1994
Semasa berhubung dengan Kak Zamnah  di London terdahulu,  saya hanya mintak mereka bawa kami ke 4 buah tempat yang saya begitu teringin. Pertama Trafalgar Square saya nak bagi makan burung merpati, Kedua saya nak ke London Bridge (yang tinggal hanya Tower Bridge), Ketiga saya nak shopping di Oxford Street dan yang Keempat saya nak memetik buah epal di ladang sekitar London. Kesian Kak Zam dan hubby kena bawak kami pergi ke semua tempat2 tersebut.  Rupa2nya ada jugak tempat mereka belum jejak jugak, fruit picking......hehehe.....


Shopping di Oxford Street, London


 Gloucester ...kat area rumah Kak Zam

Bagi burung merpati makan di Trafalgar Square
 Kenangan manis dengan wife di Trafalgar Square, London.

Yang tinggal hanya Tower Bridge, London
Dengan famili Abg Yusof dan Kak Zamnah di Honeydale Farm, Dover, Selatan London

Saat2 paling manis di ladang epal...buah epal bertaburan atas tanah

Geram nak gigit epal...impian saya tercapai jugak
Alhamdulillah

Saat paling manis petik buah epal bersama wife


Masa tu mana ada digital kamera !,   saya guna kamera kompak canon dan bawak 3 gulung filem sahaja ke London .....habis satu roll  bersamaan dengan 36 filem di ladang epal dan prunes...saya sangat berpuas hati....betul-betul lepas geram bergambar di ladang epal dan prunes...


Ni pulak pokok dan buah prunes....
lebat sungguh buah di setiap pokok


p/s sempat makan 3 biji buah epal....dah kenyang....buah prunes segar sempat makan dua tiga biji ajer....dah jemu lepas tu.....mulalah  membazir...

Bila dah pergi keempat empat destinasi idaman hati,  saya sangat berpuas hati dan tersangatlah happy....sempatlah gi beberapa tempat lain.....tunggu next entri...

8 comments:

norh said...

bersepah2 ye epal nya kat tanah..
kalau pakai digital, gambar2nya harus la beratus keping la jawab..he he

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Kita ni sekampung (BBB). Teringin nak berjumpa dan berbual2. Bila agaknya? Moga tuan sekeluarga sentiasa dirahmati dan dalam perlindungan Allah.

CM said...

salam

tengok gambar berdua bersama wife tu cam tengok gambar percutian bulan madu,,u all nmpk sangat happy,,,pssst sis has sungguh awet muda sebab tak nampak beza dr muda sampai sekarang...

afeezz said...

assalamualaikum en. rosli : masa sy di london lebih kurang 8 thn lalu, tak dpt masuk trafalgar square pasal ade renovasi.... hehehe..

rosli said...

Norh,

Betul tu, kalau zaman digital mau habis memory kamera saya, epal ketika itu terlampau banyak

rosli said...

Dato LF,

Insyallah satu hari nanti kita akan berjumpa jugak. Moga Dato dan keluarga juga dalam perlindungan Allah. TK

rosli said...

CM,

Tk, mesti my wife suka bila baca compliment dari CM, Alhamdulillah. Memang happy sangat ketika tu, anak baru sorang, tp pergi berdua mmg honeymoon...hehehe

rosli said...

Afeez,

Wah mesti you terkilan masa tu kan....tp ianya hanya tempat orang bergambar dan berkumpul.....cari ruang dan masa ke sana lagi....hehehe