Wednesday, September 8, 2010

MERENDANG AYAM KAMPUNG ORGANIK - FASA 2

Salam,

Aku , wife dan anak2 memang suka rendang ayam atau daging ni.....cuma anak dara aku kurang minat ayam......Syukur dah siap rendang tu...

Ayam baru di masukkan

Kemudian ditutup rapat agar cepat empuk, 
cepat kering dan jaga rasa....nyam2..

Daun kunyit diricih halus dan akan masuk bersama
rendang 'last' sekali...biar bau wangi rendang tu..

Daun kunyit ricih baru saja di taburkan atas rendang


Jugak daun kunyit kasar pun masuk sama
Dah nak kering....masa ni jam 2.30 pm...

Dah siap dah .....kecur air liur sementara menunggu 
waktu berbuka ni.....syukur dah siap

Selepas menunggu lebih kurang 5 jam , akhirnya siap jugak rendang ayam ni,  terubat rindu...malam nanti akan dipanaskan lagi untuk lebih kering.....fuhhhh...enaknya...

6 comments:

mama ju, said...

SALAM sdr Rosli

Selamat hari raya diucapkan kpd sdr sekeluarga.
Wah kecur tgk rendang tu...mak kat kg pun guna ayam organik tu. Bila balik?

rosli said...

Salam Mamaju,

Selamat hari raya juga dari saya sekeluarga. Saya akan bertolak pulang ke Muar esok selepas Subuh dan beraya di sana sehingga 13 September....kalau lalu kat Bt 17 tu singahlah kat rumah mak mertua saya, call saya dulu. 0133998686,

nadz said...

Assallamualaikum Rosli,

Sedapnya.
Makan dengan ketupat daun palas di pagi raya best ni.

Bagilah resepi rendang tu..

Rozali said...

Salam 30 Ramadhan En Rosli

cicah dgn lemang sedap

Wassalam

rosli said...

Salam Mama nadz,

Betul tu, nanti saya mintak resepi dengan wife saya.

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu....dengn lomang ...fuh..sodap