Wednesday, December 15, 2010

TUGASAN TAK RASMI DAN MAKAN2 DI KUCHING - LAST PART 2010


Salam

Macam biasa,  bergambar dan snap guna kamera nikon compact dan HP E 90 aku.

 Salah satu mercu tanda Bandaraya Kuching

 Jualan kayu tas dan gambir Sarawak memang banyak di sini
antara petua dan 'khasiat'

Usahawan muda,  kentang goreng yang dipotong cantik...
kalau tak silap Spiral Potato..

Usahawan dan perkhidmatan sampan,  usaha mereka sangat berharga
untuk penduduk tempatan dan pelancong di sini

Bersama Shahriadzi,  artis baru dari Kuching yang
akan mewarnai dunia artis tak lama lagi, 
dia buat persembahan di Majlis RNR kami

 Midin,  salah satu jenis sayur terkenal di Sarawak

 Ini pulak ambal goreng kari, kalau kat Semenanjung
kita panggil pepahat....sedap

Lobi hotel Grand Margherita yang baru siap renovasi..cantik

Side walk atau jeti tambahan....semua untuk pelancong
dan kemudahan orang awam

Selama 3 hari 2 malam di sana, kebanyakan masa habis di bilik mesyuarat dan ballroom hotel,  sampaikan nak call Abang Sulong ( PDKM) dan CECE di Kuching pun tak sempat,  hope mereka berdua tak kecik hati.  Jumpa lagi Kuching tahun 2011, Insyallah.

2 comments:

manzlie said...

salam dari Makkah


nak order gambir sarawak...ada lagi stok tak..?


waslam

rosli said...

Salam CL,

Saya tak beli, kalau sakit gigi terus saja ke klinik gigi,,,,nakal jugak CL ni ek.....

Insyallah tahun depan kalau ke sana lagi saya belikan.....hehehehe