Sunday, January 23, 2011

JALAN2 CARI MAKAN DAN SHOPPING KE BANDUNG LAGI

Salam,

Entah apa yang menarik di Bandung sejak kali pertama ke sana bulan Februari  tahun 2010, terus booking online dan pada  19 Januari lalu hingga 22 Jan 2011, sekali lagi kami sekeluarga ke Bandung..... jalan2 cari makan dan jalan2 shopping sakan....Kali ini kami pergi dua famili, famili aku dan famili Aziz, sembilan orang semuanya. 

Macam biasa kami mendarat di Jakarta dan kemudian terus menuju ke Bandung. Tidak sempat shopping di Jakarta kerana macet...jalan jam teruk sangat.


Dari LCT menuju ke pesawat Air Asia

 Sebahagian Jakarta dari udara

Famili aku dan famili Aziz di Bandara Jakarta sementara
menunggu pak supir kami

 Antara mercutanda Jakarta
' Macet' di Jakarta
Terus menuju ke Bandung

8 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum En Rosli

tentu banyak shopping

kalau saya suka makan nasi beras baru
enak sekali

Wassalam

hayati hamzah said...

Assalammualaikum

Pertama kali saya ke sana tahun 2006, selepas tu menjadi acara tahunan dan kadang2 4 kali setahun kesana.Lagi haru macam balik kampung saja.Bukan apa, barangannya masih murah jika dibandingkan berbelanja ke Sabah atau Sarawak.

Wassalam

mama ju, said...

Aslkm sdr

Wah seronoknya...tak sabar nak tgk siaran seterusnya....

nadz said...

Assallamualaikum Rosli,

dapat melancong tentu seronok..
Tapi awal tahun camgini mama nadz sibuk sangat ngan kerja-kerja sekolah..
Tunggu N3 Rosli sekeluarga shopping di Bandong!

rosli said...

Salam Hj Rozali,

Anak2 yg byk shopping, makan2 memang best, beras baru pun sedap di sana

rosli said...

Salam Hayati,

Betul tu murah harga barang, cuacanya pun nyaman, saya setuju.

cuma kekadang ada kawan2 kata kalau campur harga tambang kapalterbang jadi sama...saya jawab nak tgk negara orang....yg pntg kita selesa, bila kita membeli kita seronok..ikut selera masing2...hehehe

rosli said...

salam mamaju,

Kali ini byk entri tp akan kuar perlahan2 sbb tgh byk kerja ni...Insyallah

rosli said...

Salam mama nadz,

Insyallah byk entri makan dan shopping nanti