Sunday, January 30, 2011

JALAN2 CARI MAKAN DARI JAKARTA KE BANDUNG - PART 1

Salam,

On the way ke Bandung singgah di RNR di pinggiran Jakarta berhenti solat dan makan malam awal...dah lapar sangat sebab tak jadi singgah di Jakarta takut terkena 'macet'....Rumah makan pertama  'DAPUR SEDAP'....memang sedap sebab dah lapar sangat2 masa ni....hehehehe

 Nama yang unik

Masa ni dah lapar sangat

Sup IGA dari dekat....sup tulang kalau kat Msia,
bezanya dalam sup ni ada kerepek melinjau

Dah makan kenyang baru boleh senyum lebar

Lepas tu perjalanan diteruskan ke Bandung dan tiba di sana lebih kurang jam 9.30 malam...terus menuju ke Surya Slims untuk minum malam....perut dah lapar semula...hehe
Cuaca begitu nyaman dan agak dingin di sini.....ada live band lagi....2 piece...betul ke ni ?...sorang nyanyi dan sorang lagi main gitar.....

 Best tempat ni...selesa dan nyaman

 Tunggu coffee dan snack...lapar semula dah...
 Ni dia penyanyi utama dan gitarisnya...suaranya lunak

Adiera bersama penyanyi.....
penyanyi  tu pun seronok ada yang menghargai bakatnya

2 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum En Rosli

Komesil nama dapur sedap tu

Wassalam

rosli said...

Salam hj Rozali,

Banyak lagi nama2 yang pelik tetapi mereka gunakan untuk tujuan perniagaan....kreatif mereka ni