Saturday, January 29, 2011

PANORAMA SEMASA NAIK DAN TURUN DARI TANGKUBAN PERAHU- PART2

Salam,

Beberapa pemandangan biasa semasa menuju ke puncak Tangkuban Perahu dan semasa turun..

 Jalan utama masih lengang ke sini

 Sunyi damai...lokasi utama My Heart

 Pintu masuk utama Tangkuban Perahu
Ramai pengusaha kuda dan kuda padi

Dalam perjalanan turun jumpa ladang teh dan macam lagi yang menarik....
Luas ladang tehnya

 Gerai makanan pun banyak

 Subang pun ada...????? Dari rumpun yang sama
 Di Lembang nanti sedap tahu gorengnya perggghhhh....tunggu entrinya

On the way turun kereta dah mula banyak menghala ke TP

8 comments:

sonata anak kancil said...

salam...cantik pemandangan ini! ni yang best jalan2 ke tempat orang...sy tak tahu bila boleh sampai ke sini...cuti 2011 semua booked!!!he3x

Arnab Zamrud said...

Masa sy pergi pd 15 Disember 2011 lalu, sejuk sgt di sana. Seronok dan cantik di TP tu. Cuma satu je yg tak tahan, penjual dan penjaja tak berhenti2 memujuk utk membeli.

Ummi Humaira said...

salam akhi Rosli...

bila tengok gambar warong makan di tepi jalan tu ,teringat ummi masa gi sana 3 thn dulu.

restoran kampong Daun, pergi tak?

rosli said...

As Salam hjh Zaleha,

Sekali sekala pergilah ke sini....hjh dah gi Mesir lagi jauh

rosli said...

Pn Zamrud,

Memang peniaga tu merimaskan kita semua.....tp mereka nak cari makan....ccuba desakan mereka yg kita tidak suka

rosli said...

Ummi,

Gerai tu tetap ramai yg gi makan....kami tidak singgah kami terus ke Rumah Tahu Susu di Lembang

restoran Kg Daun pun tak sempat singgah....tersasar ke tmpt lain

مسافر_اسلام said...

Assalmmualaikom wtb en Rosli. Cantik sungguh gambar2 yang tuan ambil. Menarik ana lihat.

Mesti dinggin dan nyaman udara disini kan.

rosli said...

As Salam MI,

Tk, pemandangan memang cantik, saya tidak pernah jemu menikmati kebesaran Allah, cuaca memang sgt dingin spt di Cameron Highland