Wednesday, July 7, 2010

KERJA KERJA KERJA ......! TEMPAT KERJA.....

Salam ,

Dah dekat 1 minggu aku buntu idea dan tak tau apa nak tulis lagi.....so citer sikit pasal tempat kerja aku. ( workstation)

Ni workstation aku. Genap 24 bulan aku bekerja di workstation ini pada 1 Julai lalu

Syukur pada Allah s.w.t aku masih ada kerja dan masih sihat untuk bekerja sehingga ke hari ini. Bekerja 5 hari seminggu dan lebih 8 jam sehari berada di workstation ini. 

Biasa kalau aku nak rehat or relax sekejap selain dari makan di kantin,  aku suka memerhati pokok depan tingkap aku ,  apartment di Kg Kerinci dan lebuh Raya Persekutuan untuk rehatkan mata dan mengelamun.

Apartment baru di Kg Kerinci

Kondo /apartment terbaharu sekarang 
dikenali dengan nama Bangsar South
Kg Kerinci dah moden dan membangun

Bawah tu jalan motor Lebuhraya Persekutuan, 
ada reflect dari tingkap ofis aku..

9 comments:

mama ju, said...

Aslkm SDR Rosli

sebelum ni keje kat mana? Maaf saya tak ikut perkembangan. Wah seronok ya keje tpt tinggi,kat rebung tu ke? Terkenang tempat lama. Zaman dahulu masa bujang kat situlah rumah saya..dari flat 2 tingkat ke flat 15 tgt. Penuh nostalgia..dulu tpt tu teruk...skrg agak glamour...

nadz said...

Assallamualaikum Rosli,

Seronoknya kerja dalam pejabat macam tu..ada ruang peribadi..

Selamat bekerja untuk negara ..tanpa negara siapalah kita..

rosli said...

Salam mama ju,

Lepas grad saya kerja di Yayasan Selangor dari tahun 1986 hingga 1993. Lepas tu saya kerja dengan TM hingga sekarang , pernah kerja di Menara Rebung tu, tp skrg di bangunan sebelah , kami panggil annexe.

Skrg kg kerinci dah lain sgt.....tp flat yang lama tak byk berubah....area baru dikenali dengan nama Bangsar South

rosli said...

Salam mama nadz,

Terima kasih, betul tu bekerja utk negara, diri sendiri , kepuasan diri dan yg selalu kita dengar bekerja kerana Allah.

Ayah Zain said...

salam rosli,

rosli dah pindah ka kg kerinci ker.so minggu depan kita leh g main boling arr. az duduk kat PJ 3 hari nanti

Ayah Zain said...

salam rosli,

rosli dah pindah ka kg kerinci ker.so minggu depan kita leh g main boling arr. az duduk kat PJ 3 hari nanti

shami2 said...

Salam cik rosli..

wah panorama yg indah..tuh...sedap mata memandang..

rosli said...

Salam AZ,

Saya masih duduk di Bangi, cuma tempat kerja saya dekat dengan Kerinci, kebetulan ofis saya menghadap Kerinci, PJ di mana tu

rosli said...

Salam Shami2,

Kalau nak ikutkan pemandangan di tingkat UG tu kurang cantik,

Dari aras 50 Menara Rebung lebih cantik. Rimbun pokok hijau tu buat mata saya rasa segar dan dapat merehatkan mata