Sunday, February 28, 2010

MAJLIS PERKAHWINAN ANAK BUAH ISTERI DI YONG PENG , JOHOR

Salam,

Semalam aku, wife dan anak-nak aku bertandang ke Kg Sabak Nior, Yong Peng bagi menghadiri majlis perkahwinan anak buah wife aku Nazri(Abby). Beberapa keping gambar sempat dirakam anak bongsu aku dan aku menggunakan hp E 90 aku. Terkejut jugak aku ada seorang penyanyi yang terkenal suatu masa dulu (dan masih terkenal lgi) hadir sama,  rupa2ya si Abby ni kerja dengan Liza Hanim ni....kerja2 berkaitan event management....gempak jugak si Abby ni...

 
( baru nak sampai tol Yong Peng utara)

 
(ni kat simpang nak masuk rumah pengantin lelaki)

(Ni abang ipar aku,  Cikgu Hj Nasir Md Yunos (baru pencen tahun lepas)  yang jugak bapak pengantin)
 
(Ni pulak emak pengantin -berkaca mata tu,  Cikgu Hjh Salasiah Salleh)

 
(Bagai pinang dibelah dua,  Nazri (Abby) dan Nurul(Nu'on)
  
(salah satu menu utama,  ayam golek)
.(Acar buah,  salah satu menu wajib)
 
(Salah satu menu air yang istimewa. Ada 11 jenis air, Abc Rock,durian belanda,cincau, keladi,laici,jagung,mata kuching, asam boi, lemon blue dan teh bunga..yang paling laku asam boi..)

 
(kenal tak dengan penyanyi bersuara lunak dan merdu ni ?)

 
(Liza Hanim bersama suami dan anak2 dan pasangan pengantin)

 
(beg untuk semua tetamu, di taja oleh pemilik WWW.KADKAHWIN.COM yang juga abang sulung pengantin lelaki (Tasya), cantik beg ni..)

 
(anak bongsu aku Ammar-baju hitam., tolong basuh pinggan dan cawan bersama  anak sedara dia -baju merah.  Dulu masa kecik2 aku pun begitu jugak , jadi penanggah di rumah orang kahwin ..ada legacy aku.
aku bila balik kg di Muar akan berpangkat datuk....dah ada lebih 10 cucu dah...)

0

22 comments:

mama ju, said...

Salam sdr Rosli

Wah Yong Peng tu dah dekat dgn kg.mama.Tapi kat Rengit.. Adik ada rumah di pekan yong peng.Muoo kat mana ya?

Azima said...

Salam,

Selamat Pengantin Baru buat anak buah En.Rosli..Semoga kekal ke akhir hayat.

Time knduri mcm ni la semua ahli keluarga jauh n dekat berkumpul..suasana jadi meriah..Saling tolong menolong..yg berat jadi ringan.

Air asam boi tu best En.Rosli..dah teliuq dah ni.

Rozali said...

Assalamualaikum En Rosli

Bijak ayah Ammar, latih anak masa kecil lagi

p/s Ammar
lebih baik jadi ulat buku

Wassalam

rosli said...

Salam Mama Ju,

Wife saya orang Air Hitam, Muar , Bt 17 ( DUN Bkt Naning). Saya orang Selangor ( Bt Laut),

Oh Mama ju orang rengit satu bendera dgn my wife....Hampir setiap bulan balik Muooo...sampaikan semua orang ingat saya org Muoooo.Ibu mertua dan adik beradik my wife masih ramai di kg.

Abg ipar saya ni menetap di Yong Peng

rosli said...

Salam Azima,

Tk masuk blog saya, betul tu, ni masa nak jumpa sedara mara, anak saya jer yg tolong....saya lepak kat tepi borak2 dgn sedara mara.

Air asam boi tu laris sgt, kebetulan semalam panas sgt

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu, lepas ni saya ingat Ammar tu kena train jadi ulat buku....tp kena jugak train volunteer buat kerja rewang2 ni...

Atikah said...

Salam En Rosli,

Ayam golek tu.... bestnya... jarang jumpa kat majlis org kawin....

Noor said...

Salam Tn Rosli..

Kak Ngah dulu bila kawin je dah dapat pangkat nenek.. anak sedara 30++.. cucu 5.. at that time lah.. la nie dah bertambah.. maklumlah kawin ngan yang bongsu.. tu yang terus dapat pangkat segera..

perghh! inilah kali pertama tengok majlis perkahwinan yang ada ayam golek & ayaq pelbagai jenis.. rasa masam p pasar malam Jln TAR lak.. tong ayaq siap ada label sehh.. satu idea yang bagus.. bisa dipraktikan.. heh heh

rosli said...

Salam Atikah,

Best tu, Atikah boleh plan di masa akan datang samada untuk majlis saudara mara or diri sendiri pulak....kambing golek ker or arnab golek ker...mesti best...

rosli said...

Salam Noor,

Betul tu, wife saya pun bongsu......actually ini kali kedua abg ipar saya buat begini....mmg best, byk pilihan air, kebetulan musim panas...laju jer air bertambah...

rezeki said...

salam rosli

meriah majlis perkahwinannya

saya pun baru kali pertama lihat ada ayam goleh dlm menu di rumah org kahwin dan siap ada balang2 berjenis2 air

cerita psl penanggah, teringat dulu yg saya masa dedulu mmg org kuat penanggah, siap malam tidur kat atas balai yang dibina kat dapur

balai penanggah tu dari kayu , sekarang rasanya dah takde balai mcm tu lagi

ainhany said...

salam en rosli

ohh selamat sambut menantu saudara....
Semuga kekal bahagia pasangan yg diraikan..
eh2 tergejut sungguh majlis kwin nie...dgn cuaca panas2 lagu nie sedap nooo pekena ayer 11 jenis tu....tu baru bab ayer

menu ayam golek??bestnya..
bila en rosli nk buat kenduri pula, jemput la kita org nie...jadi pennggah pun tak per..apa yg penting KERJAASAMA....

p/s
Terimakasih singgah teratak ain. Kunjungn balas dinsini dapat makn kenduri pulak...yummmmiii

safiudin said...

salam sdr,

gambar-gambar yang menarik perhatian adalah gambar yang akhir sekali tu.. (anak2 membantu membasuh....)

ps: video youtube tu kena kecilkan baru nampak kemas... saya ada emailkan link yang kecil...
copy dan paste ke blog..

rosli said...

Salam Rezeki,

Kalau kat bandar balai dah tak ada lagi, tp kat kg my wife air hitam ni masih ada lagi....tp yang nak buat kerja ramai yang dah berhijrah ke bandar...tinggal orang2 tua sahaja....mmg meriah kalau ada balai tu...

rosli said...

Salam Ainhany,

Hari sabtu tu, menu air tu mmg laku sgt....ayam panggang tu pun laku....kenduri anak saya lambat lagi kot....yg sulong baru 17 tahun....ada masa dan ketika semua member pdkm akan dijemput.

rosli said...

Salam Safiudin,

Saya malu jugak sebab tak berapa kemas blog saya ni, tp saya hantam saja. TK sbb byk membantu....anak2 saya pulak suka FB....saya pulak malu nak tanyak rakan2 pdkm...

Nanti saya copy dan paste yg you email tu. Byk lagi yang saya nak belajar....ingat nak masukkan lagu ajer tak mau ada gambar....dah browse kat flashfetish....nak cari masa ajer ni....saya bukan nya rajin sgt bab blog ni....baca orang punya blog saya suka...

Gambar anak saya dan anak sedara dia tu....emak budak baju merah tu pangkat anak sedara saya...tgk mereka saya malu jugak sbb saya dok lepak kat depan borak2 ajer....cari anak saya tu , rupa2nya tgk dok basuh cawan dan gelas...tak ape lah....biar dia belajar rewang dan jadi penanggah kat rumah orang kahwin.

KAMATO said...

Salam, seronok tenguk balang air tu, macam kat pasar malam

rosli said...

Salam Kamato,

Aku pun seronok tgk semua tu, tu yang snap gambar tu....satu kelainan

Che' Pit said...

salam che rosli

waaa sedapnya agol2 tu (agol = ayam golek)

rosli said...

Salam CP,

Mmmg sedap, menu tu pun laris sgt hari tu

مسافر_اسلام said...

Salam ziarah en rosli,
tempat ini selalu saya lalu utk balik ke JB.
Manu ayam golek ye...eemmmm..sedap tu.

rosli said...

Salam MI,

Satu kelainan bila ada menu tersebut. MI you memang orang JB or belajar di sana ?