Monday, May 17, 2010

BELAJAR 'MENEMBAK' - PART 3

Salam,

Antara pokok bunga yang aku tanam di depan rumah dan belakang rumah. Ada yang aku tak tau apa namanya,  kena mencari dalam internet atau beli buku berkaitan tanaman hiasan.



EUPHORBIA MILII

EUPHORBIA

EUPHORBIA
ADENIUM@KEMBOJA CHINA

ADENIUM DEPAN RUMAH

ADENIUM DEPAN RUMAH

GALLARDO ELLY NOPAL CACTUSARRIGHTELE@ KAKTUS

BONSAI SANTALIA 1 
BONSAI SANTALIA 2

BONSAI SANTALIA 3

CURCUMA  LONGA @ CURCUMA DOMESTICA
@DAUN KUNYIT

Ok cukuplah menembak di depan dan belakang rumah. Itu jer bunga dan pokok yang aku ada.

Lepas ni gambar di pantai Umbai,  Melaka pulak...tunggu..............

14 comments:

manzlie said...

salam from Makkah


jgn lupa 'tembak' gambar IKAN BAKAR yer...



waslam

Ayah Zain said...

Salam Rosli

cantik dan tenang rumah tuan ini. Alhamdulillah

SiNoMoSa said...

salam En Rosli,

wah3x semakin giat menembak nampaknya..

rosli said...

Salam CL,

Hanya gambar waktu senja saja yg ada.....semua anak2 dan wife pakat tak mau makan kat situ....mereka`sibuk nak pekena murtabak Singapura di Muar

rosli said...

Salam AZ,

Terima kasih. Insyallah

rosli said...

Salam Shima,

Ada lagi....gambar kami di Melaka nanti

مسافر_اسلام said...

Salam en. Rosli...cAmtik pokok2 bunga yg en tanam....bagus la...pandai menanam. Berbukti pada tanah, ini hasilnya.

Umi Azuddin said...

Salaam En Rosli,

Cantikla pokok bonsai tu. En. Rosli belajar mana seni bonsai tu?

VpeaceV

KAMATO said...

amboi, sejak ada D90 ni dah rajin menembak ye..., jom naik broga pulak, tembak dari atas sana

penjejak maya said...

salam ziarah ke sini cantik bunga2 tu..

rosli said...

Salam MI,

Insyallah, saya akan tanam lagi yang baru dan jaga pokok2 ni.

rosli said...

Salam Umi azuddin,

Pokok bonsai saya tu yg murah2 ajer, saya pun belum pandai lagi. Sekadar suka bonsai dlm pasu tu..

rosli said...

Salam Kamato,

saya menag terigin ke sana satu hari nanti. Hope boleh ikut jejak you ke sana

rosli said...

Salam penjejak maya,

Saya masih lagi belajar menjaga bunga2 ni, wpun dah 17 tahun menanam pokok bunga , masih byk yang saya belum faham.