Monday, May 31, 2010

MENU HARI MINGGU

Salam,

Teringin nak makan asam pedas kepala  ikan jenahak,  so pagi2 aku dah ke pasar cari ikan tu dan mintak wife aku masakkan. Tu dia kepala jenahak dalam kuali......
Habis lupa pesan tok guru dan ustaz pasal jangan makan kepala ikan ni....takut jadi pelupa dan susah nak menghafal.....( Kali ni guna hp kamera ajer.....)

MASIH DALAM PERIUK LAGI
KEPALA IKAN JENAHAK DIPOTONG EMPAT

SAYUR KACANG PANJANG GORENG PEBERET AKU

SAYUR KAILAN GORENG PUN PEBERET AKU

IKAN GORENG PELALING( KEMBUNG KECIK)
JUGAK PEBERET AKU

CICAH DENGAN SAMBAL BELACAN ....FUHHHHH

Best sangat dapat makan makanan masakan isteri,  aku dan anak2 sempat ratah sayur dan asam pedas sampai licin !  Terima kasih pada wife kerana masakan yang simple tapi enak. 

 
 



10 comments:

mama ju, said...

Moga srd suami isteri sentiasa bahagia.
Bayangkan ada orang makan sorang je...kita...

shami2 said...

Salam cik rosli..

Yum2 sedap aar..simple tapi sedap...kan

Kak Sidah said...

salam ,

sedap combination lauk tu...isteri cuti masak sehari jer ke masa anniversary...itu lah pengorbanan isteri terhadap rumahtangga..jadi sayang2 lah isteri lebih2 yer en.rosli

Rahmat Ilahi said...

Salam En. Rosli,

Air tangan isteri memang sedap, kita makan pun x rasa jemu kn..
Masa anniversary pak aji adiah kat mak aji telekung bunga sulam ngan
5 kuntum ros merah.. bukan selalu kn he he he.

rosli said...

Salam Mama ju,

TK, betul tu kita masih beruntung dapat makan2 bersama fsmili

rosli said...

salam shami2,

TK, saya bersyukur sgt.

rosli said...

Salam Kak Shidah,

betul tu, byk pengorbanan isteri, terutama bab masak makanan ni, Insyallah saya akan sayangi mereka lebih2.

rosli said...

salam Hj Rahmat,

Wah Tn Hj pun romantik....Insyallah saya akan ikut contoh yang terbaik ini bagi hadiah yang menarik pada isteri...

manzlie said...

salam from Makkah..


mengapa hatiku resah bila melihat asam pedas mu ituh....

...nakkk cikitttttt....terliuq dah menu semua tuh


waslam

rosli said...

Salam CL,

Sabarlah....bila pulang ke Msia nanti, kami akan masakkan lagi.