Monday, May 24, 2010

SENJA DI MEDAN IKAN BAKAR KG. TELOK , PASIR PANJANG, NS- PART 1

Salam,

Disamping menikmati hidangan makanan laut di Medan Ikan Bakar Kg Telok ni aku suka menikmati pemandangan tepi laut begini,  sayu, aman , damai dan yang paling penting menikmati kebesaran Allah s.w.t.

 Tenang sangat waktu ini.

Jeti baru untuk nelayan di sini

Di mana ada jeti mesti ada kaki pancing

Nelayan tepi pantai baru nak keluar ke laut

Tidak banyak sampan ketika ini,  
mungkin yang lain dah ke laut

Jeti pemandangan dan jeti nelayan yang baru (2)

Pantai di sini agak berbatu,  
mungkin lebihan batu binaan jeti dan tembok

Ini Ammar anak aku
dia memang suka cari karangan dan hidupan laut 
sementara menunggu makanan siap di hidang

Ammar masih mencari anak ketam, umang2 dan siput hiasan

Apa yang dicari tu Ammar ?

Ni dia karang laut yang dia jumpa

Salah satu sampan yang tidak ke laut hari ini,  
berehat agaknya nelayan tu !

Esok aku dan majoriti anggota tempat kerja aku akan ke program Team Building di P. Pangkor, Perak.   Aku rehat dari blog 3 hari. Insyallah 28 Mei akan berblog lagi. Jangan lupa ada lagi entri matahari terbenam yang menarik.
Senja menjelma...

18 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

semoga dipermudahkan segala urusan di P Pangkur nanti

tentu banyak benda menarik untuk n3 akan datang

Wassalam

nadz said...

assallamualaikum,
Gambar yang menarik..damai hati tengok scene macam tu.

kak su said...

Salam En Rosli..

Ke Pangkor boleh lah bercuti sekali atau kena belasah...hee..heee....

Jgn lebih2 lak...dan ikut arahan tau...
Wslm

manzlie said...

salam from Makkah..

best jugak tuh main tepi laut...teringat cl amsa kecik kecik dulu...


waslam

rezeki said...

salam rosli

selamat berkursus

KAMATO said...

Salam, salah satu hobi saya satu masa dulu adalah merakamkam panorama waktu senja

SiNoMoSa said...

salam en rosli,

wah3x skrg kemana sahaja bersama 'buah hati' eks? hihi

boxhousestudio said...

suka la

Umi Azuddin said...

Salaam En. Rosli,

Suka gambar2 sunset/sunrise.
Nanti ambil gambar2 sunset di Pangkor pula ya?

VpeaceV

rosli said...

Salam Rozali dan semua,

Baru pulang dari sana, semua ok, cuma ada satu pengalaman yang menarik .

Saya ke sana tidak bawak Nikon kesayangan saya, cuma bawak kamera compact biasa saja.

rosli said...

Salam Nadz,

Terima kasih.

rosli said...

salam CL,

Saya kena jugak mandi laut selepas berkayak.... seronok jugak kursus sebegini....byk perkara menarik dan baru dipelajari

rosli said...

Salam kak su,

Program menarik dan memenatkan.... arahan semua ikut,,,,cuma diduga dengan satu insiden....syukur semua selamat....

rosli said...

Salam Rezeki,

T kasih, kekadang berkursus ni boleh merehatkan minda utk sementara waktu....

rosli said...

Salam Kamato,

Kita berkongsi minat yang sama tentang gambar waktu sunset,mmg dapat satu kepuasan amik gambar waktu tersebut.

rosli said...

salam syima,

Mmg begitu, tp bila ke Pangkor baru2 ni ....saya tinggalkan Nikon tu di rumah....bawak yg compact sahaja....

rosli said...

salam BHS,

Ada lagi yang saya akan paparkan....lebih menarik

rosli said...

salam umi azuddin,

Tk, nanti saya paparkan yg lebih menarik, malangnya sunset di pangkor saya tidak bawak dslr tu dan kebetulan matahari terlindung dengan kedududkan pulau tu.....to ada gambar scenery yang menarik