Thursday, May 27, 2010

SENJA DI MEDAN IKAN BAKAR KG TELOK, PASIR PANJANG & PD, BT 8 -PART 2

Salam,

Kalau ikutkan hati lebih banyak lagi gambar aku nak snap kat sini,  aku memang 'tamak' bab gambar tepi laut ni. Lokasinya dari Medan Ikan Bakar , Kg. Telok,Pasir Panjang.NS

Matahari mula nak terbenam

Sayu

Tenang

Damai

Hening

Tenang

 Kebesaran Allah s.w.t

Cantik

Kelam

Mengasyikkan

Matahari nak terbenam sepenuhnya

Selesai makan kami bertolak pulang,  singgah di Pantai Teluk Kemang,  Bt 8, PD. untuk melihat gerai2 jualan dan bersiar di tepi pantainya....

Nak balik dah......


(atas permintaan anak dara aku gambar ini dikeluarkan- 8 Nov 2015) 
Meriah Teluk Kemang di malam minggu

Special air ni,  Janda Manis

Penjual air ni kata air ni sedap,  aku tanya lagi nape namanya Janda Manis ,   katanya gabungan air Jambu dan Durian Belanda,  tu lah jadi Janda Manis !.Hehehe....salah satu cara pemasaran yang begitu berkesan...aku beli satu gelas....saja nak rasa ...wife aku langsung tak mau sentuh atau rasapun....

16 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

mengasikkan suasana senja

sayu, tenan,damai
begitu lah menunjukan kebesaran Allah

Wassalam

Ummi Humaira said...

salam akhi Rosli

cantik dan indah alam ciptaan tuhan..

gambar2 pemandangan tu, lepas ni leh buat poskad

manzlie said...

salam rosli..

nak rasa air janda manis tuh...simpan untuk cl tau...


wslam

che na said...

Salam Rosli,

Insyaallah esok berangkat ke Tiara, prog ofis. Harap sy dpt ke Kg Telok, Pasir Panjang tu nak jamu selera. Thanks 4 d info.

CL: La awat minum air janda manis, Cik Rosli kenalah cari air anak dara manis utk CL mcm Bond girls tu...

rosli said...

Salam Rozali,

Memang indah semua pemandangan tu, salah satu cara Allah nak tunjuk KesesaranNya.

rosli said...

Salam Ummi,


Betul tu, berbagai cara Allah tunjuk KebesaranNya.

rosli said...

Salam CL,

Dont worry, air tu saya jumpa di PD sahaja buat masa ni. Ada rezki dapatlah rasa tu nanti.

rosli said...

Salam Che na,

Cubalah makan di tmpt tu.

Tu lah yang saya tskut nanti kena marah dengan rakan pdkm, yg pasti semua kawan2 suruh carikan gadis utk CL. HeHeHe.....tu sekadar air saja...

boxhousestudio said...

assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh Rosli

lama benar BHS tak kemari..tapi bila gambar kat n9 tu yang mai tu...

ni gambar bila?..kalau pada 21 hingga 23 mei BHS kat Legends yg kat Lukut ..

rosli said...

Salam Bhs,

Ni gambar 22 Mei lalu, last week. Legend Water Chalets tu mmg best, Januari lalu saya pun ada pgrm kat situ.

Kat situ pun best kalau amik gambar masa matahari nak terbenam

nadz said...

Assallamualaikum Rosli..

Best. Suka sangat gambar matahri nak terbenam tu..
mama nadz nak pinjam gambar tu..nak lukis

rosli said...

Salam Mama nadz,

Amik lah atau pinjamlah....mesti cantik you lukis gambar tu kan...

Umi Azuddin said...

Salaam En. Rosli,

Subhanallah, indahnya ciptaan Allah. Terima kasih kerana mengabadikannya dalam paparan ini.
Errmm En. Rosli, nak mintak izin simpan gambar2 ni dalam koleksi peribadi saya, boleh? :)

VpeaceV

rosli said...

Salam Umi azuddin,

Amiklah mana2 gambar yang Umi suka, saya benarkan. TK kerana menghargai gambar yang saya paparkan.

Mohd Saad Hamid said...

Salam Rosli,

Lama tak berkunjung ke sini.

Jom ke teratak saya lihat Ladang Kurma Madinah

rosli said...

Salam Hj Saad,

Saya br berkunjung teratak Tn Hj, mmg best semua entri tn Hj. Semua saya suka tgk....