Tuesday, April 20, 2010

ASAM PEDAS SPECIAL RESTORAN TIGA LIMA ( 35 ) DI BANDA HILIR, PLAZA MAHKOTA, MELAKA

Salam,

Semalam (Isnin - 19 April) kumpulan kami (pengamal OSH Syarikat kami) berkumpul di Melaka,  sebelum program bermula kami di jemput hadir ke restoran ini ini menjamu selera makan tengahari ,

Pandangan dari depan restoran ini


Ni dia menu utama,asam pedas ikan pari ( maaf gambar goyang sikit)

Gebu dan lembut Ikan jenak/ jenahak ni....

Selain itu ada beberapa menu sampingan yang begitu mengancam dan menyelerakan,
Kerabu mangga, masam manis

Best ikan dan telur masin ni


Sambal belacan buah kuini...aduhhhh enaknya

Sayur goreng campur udang....manis udang ni..
Sotong goreng ....fresh
Gulai ikan sepat masin campur nanas

Pencuci mulut, tapai pulut  manis bersari....

Muka orang dah kenyang.....sedap makanan kat restoran ni

 Antara senarai harga makanan dan alamat restoran ni....aku tak ada share tau...

Aku di Melaka sehingga esok ( 21 April 2010), lepas ni entri di bengkel, makanan hotel dan hotel penginapan .

20 comments:

manzlie said...

salam from Makkah...

my peberet..asam pedas pari...dan tapai pulut tuh...hmmm..dah terliuq dah nih...

noti aar cam pak itam gak..


waslam

rosli said...

Salam CL,

Sikit2 jer noti ni.....nanti jom kita balik Melaka bersama.....jejak sedara mara yang dah lama terputus hubungan.... sebelum tu kita singgah tempat ni..

مسافر_اسلام said...

Salam en. Rosli....rasa macam pernah lalu kawasan ini...tp tak berapa igat la kat mana...MI dengan melaka tak jauh mana pun. dlm 2jam je..semoga gembila dengan kerja di Melaka.

rosli said...

Salam MI,

Betul tu, di sekitar Banda Hilir je, belakang Mahkota Shopping tu. Semalam penuh orang lunch kat situ.

che'na said...

Salam Rosli..

Xpernah pun makan kat sini, tapi perasan area kedai. Mcm ni kena balik kg selalulah, tapii time weekend Banda Hilir selalu jem. Eiishhh, n3 makan2 ni menggugat dietku..

Dr Ridzwan Bakar said...

Salam Li,
Tentu best menu tu.. Selamat berOSH.

CM said...

salam...


aduhaii kena pegi ni...tu arr cam kata che na banda hilir tu susahh parkingg..

U said...

Salaam En. Rosli,

Fuh! asam pedas ikan pari tu mesti sedap gillerrr punya... sampaikan camera man pun menggigil masa amik gambar...heheh ;)

Makanan2 lain pun nampak mengancam! Berapa bintang En. Rosli bagi untuk masakan dan servis restoren ni?

psstt...lepas makan boleh masuk buku 3 Lima ye kat sini? heh ;)

VpeaceV

Ayah Zain said...

Salam Rosli,

mawwwww, berselera nya deme tu, nak kena g cari jugak ni.

rosli said...

Salam che'na,

mmg sedap, weekdays aritu mmg senang parking....hujung minggu saya tak pasti....tp berbaloi sedap sgt

rosli said...

Salam Dr Hj. Ridzwan,

Terima kasih. Kalau Dr minat asam pedas dan bila ke Melaka boleh ke sini...

rosli said...

Salam CM,

Mmg susah parking hujung minggu, tp berbaloi-baloi... 4 star tttttttt

rosli said...

Salam U,

Sedpa sgt smpi gigil hp tu.... say bagi 4 star plus.....cubalah kalau ke sana

rosli said...

Salam AZ,

Sebelum pulang ke Pontian, cubalah ke sana....dah dekat sgt tu.....maaf saya tak sempat jumpa AZ di Melaka. Urusan byk , ni dah ada di Bangi.Esok boss nak jumpa saya early morning di pejabat

sonata anak kancil said...

saya kurang pasti restoren ini, tapi dulu2 kalau tak silap seperti warung tempatnya sekarang telah dibuat Dataran Pahlawan....kita kat Melaka
( sayalah ) tak pernah ke sini.....even sejak azali.....orang Melaka kata - mahal!!! ( banding di Kl....murah ni...)

rosli said...

Salam hjh Zaleha,

Betul tu kekadang ada restoran yang dekat dgn kita tp kita tak pergi ke sana, mgkn sbb mahal or rasanya tak sama dgn yg kita masak.

Cuma orang dari KL kekadang merasakan masakan tu sedap. Saya dok kat Bangi , byk lagi restoran yang saya tidak rasa masakannya, tp ada kawan yg dtg dari luar kata byk restoran kat situ sedap sgt.

Saya teringat tahun 1974, dataran pahlawan tu sebelah je laut....skrg mereka dah tambah jadi mahkota parade dan melakaraya... hebat harga tanah di Melaka ni skrg.

Anonymous said...

Semalam (04062013) saya cuba cari tapi kedai ni dah tak beroperasi kat sini lagi. Kedai makan lain dah ambil alih.

Anonymous said...

MAHAAAAAAAAAAAAAAL NAK MAMPOSZ!!!!

Anonymous said...

mahalll nk mamposs....

layanan mcm sial....

nak lagi nenek musibat tu...
mulut cam sundal...

dan kpd kakak yg budget hot putih2 tu mulut cam pukiayam...

memang patut ditutup mknan je sdp tp layanan cam lAHHHHAAANNAAT kata orang melaka...

TAKE A NOTE FOR JABATAN PENGGUNA.

MANA ORANG KUAT MELAKA SANA... COME ON LAH BUAT KEJE...

Anonymous said...

Setuju sgt2...

Layanan teruk... Bahasa yang mereka gunakan pun kasar dan melalak2. Muka masing2 masam macam rezeki tak masuk... senyum pun tidak.

Dahlah harga cekik darah..