Saturday, April 17, 2010

BENGKEL EMERGENCY RESPONSE PLAN(ERP) DI P.DICKSON

Salam,

Aku mendapat jemputan dari salah satu bahagian yang jaga semua bangunan syarikat aku seluruh Malaysia dari 12 hingga 14 april lalu di salah sebuah resort syarikat di PD. Dari rumah aku ke sini 75 km sahaja,  dalam masa satu jam aku dah sampai ke sini.  Lama dah tak menginap di sini.

Menghampiri tol Rantau

Menghampiri simpang ke Port Dickson

Dah dekat simpang

Resort ni dari depan 
 

Cantik resort ni


Sedang dicat baru


Sedang di ubahsuai untuk mencantikkan semula

Masa sampai minuman petang telah sedia terhidang

Kolam renang pun ada.  Makanan yang di sediakan menarik dan sedap sepanjang bengkel berjalan.


Sebelah petang aku sempat ke tepi laut,  dan snap gambar pemandangan tepi laut yang aku suka.
 Pandangan resort dari pantai

Pantai Teluk Kemang , PD, kat pintu belakang resort

Senja di Teluk Kemang , PD

Selama 21/2 hari aku di sini buat kerja ini.  15 orang membuat kerja ini, amanah Syarikat. Syukur ianya berjalan lancar dan sessi akan datang di Cyberjaya dalam bulan Mei nanti.

13 comments:

Rozali said...

Assalmualaikum Rosli

Alhamdulillah dapat melihat ke indahan alam kejadian Allah disamping dapat menyelesaikan amanah syarikat

Wassalam

manzlie said...

salam from Makkah..

best nyer sambil tranning duk depan laut...


seronok


waslam

che'na said...

SAlam Cik ROsli,

Best betul, kalau stress kerjapun masih blh release apabila outstation kat tpt2 menarik mcm ni. Dlm setahun mesti Cik ROsli dah round satu Malaysia ya!

مسافر_اسلام said...

Salam en Rosli,
oh ke PD pula kali ini. Saya 6thn tinggal di PD. Rasa macam tau kat mane tempat ini. Tempat yg elok, bila penat boleh lihat pemandangan pantai.
Salam.

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu, dpt melihat keindahan alam sambil bekerja

rosli said...

Salam CL,

betul tu, saya sblm ni dah lama tak mandi laut, kali ni berendam jugak 1 jam.

rosli said...

salam Che,na,

Dah dekat 2 tahun saya tak travel, baru2 ni jer dapat travel semula, next week ke Melaka lagi, lepas tu ada team building kat Pangkor pulak...best tp penat.....skrg ni kurang dah excited mgkn sbb dah berumur....amanah tugasan SYarikat saya turutkan

rosli said...

Salam MI,

Betul tu, bila penat, sebelah petang lepak tepi laut tgk matahari jatuh amat menenangkan jiwa saya.

مسافر_اسلام said...

bagus la..sambil menyelam minum air.

rosli said...

Salam MI,

Betul tu, dapat tgk keindahan alam yang Allah tunjukkan

taj said...

Salam,

lama dah tak ke sini... itu pun tahun 1995, baru2 masuk Telekom

rosli said...

Salam Taj,

Wah masa tu resort ni masih baru lagi.... saya join TM 1993.

Sekarang masih kerja dengan TM ker.....

taj said...

Salam,

masih di TM Kelana Jaya, tkt 6 Data Center