Tuesday, April 6, 2010

SPORTS DAY - SK JALAN 6, BANDAR BARU BANGI

Salam,

3 April 2010( Sabtu), Sports Day SK Jln  6, Bandar Baru Bangi. Anak bongsu aku Ammar ambil bahagian dalam persembahan bagi murid tahun 5. Lokasi di Kompleks Sukan Bandar Baru Bangi, Seksyen 15.

 Kompleks Sukan Bandar Baru Bangi

Tanda nama depan dewan

Aku dan Ammar sampai awal, masa ni  pelajar belum ramai lagi


Ibu bapa dan anak2 mulai berkumpul

Guru mula menyusun hadiah

Lagi hadiah menarik

Piala kecil dan kalung piala

Semua peserta perbarisan berkumpul selepas lintasan hormat

Ini aksi  Ammar semasa persembahan bermula

Ammar dengan kumpulan pelajar tahun 5

Tumpuan penuh Ammar pada persembahannya

Watak lakonannya seolah2 hilang arah dan jiwa yang kosong

 
Ammar mungkin  dapat darah seni dari ibunya 

Lega muka dia selepas persembahan 
 
Sepanjang aku sekolah dulu aku tidak pernah ambil bahagian dalam persembahan seni sehinggalah sekarang,  kalau ke karaoke bersama keluarga mesti wife dan anak perempuan aku ketawa bila tengok aku menari kata mereka nampak keras dan tak ada seni langsung,  suara aku pun tegak dan mendatar ajer kata wife aku.  Mungkin darah seni wife aku mengalir ke dalam diri Ammar..
Ammar yang julang huruf 'N'

Bergambar beramai2 lepas persembahan (Ikat kepala merah tu)

Bersama kawan2 dan cikgu dia

Baru terasa lapar agaknya Ammar ni !  dengan wife aku

Ammar dengan rakan2 'kamcing' dia, semua lega baru lepas persembahan


10 comments:

Atikah said...

Salam En Rosli,
Musim sukan ya sekarang nie... sekolah ada sukan... opis buat sukan la nie... dah lama tak join xtvt cam gini... hehehe

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

seni sambil riadah
Insyallah, sunnah

Wassalam

rosli said...

Salam atikah,

Kebanyakan sekolah skrg buat hari sukan, yer ker office you pun buat aktiviti sukan.

Saya dah dekat 3 tahun tak melibatkan diri dengan sukan ofc sejak unit sukan pejabat saya ditutup tahun 2007.

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu, saya pun nak mula dengan aktivit riadah, dah 3 tahun saya berhenti bersukan, tu yang perut semakin maju ke depan.Takut penyakit lain yang datang pulak.

SiNoMoSa said...

Salam En Rosli,

Sekurang2nya ada gak pewaris seni dari isteri en rosli turun kepada Ammar hihi

boxhousestudio said...

BHS paling terhibur kalau dengan budak-budak...

boxhousestudio said...

Ammar kim salam sama your mama...

rosli said...

Salam Sinomosa,

Betul tu, ada legacy...anak2 semua boleh mengaji dan menyanyi. Saya jugak yang lidah keras

rosli said...

Salam BHS,

Saya akan sampaikan salam pada my wife

Fadzly said...

assalam nak bertanya...sy ni dulu bekas pelajar smk jln 6...nak tanya cikgu yg bernama mohd luthfi hussin,,,ad lg mengajar disana....