Monday, June 7, 2010

'CANDID'

Salam,

Bila kamera di tangan anak2 aku,  macam mereka snap,  kreativiti mereka aku tak pernah sekat bila bab  kamera ni.  Antara hasilnya ...

Nyam2 sedapnya air tebu tu...

Bersantai sambil bersenam


Tukang amik gambar pun kena candid

Kepala sapa lebih keras !
Asalkan jangan keras kepala dah lah !

 Abang Innel ,  lepas ni kita nak ajak ibu lepak mana pulak ?

Sedapnya lolipop ni....

Tenung apa tu...
Nak ke mana pulak lepas ni....


(atas permintaan anak dara aku gambar ini dikeluarkan- 8 Nov 2015) 
Best jugak naik beca ni yek....

Keta mana aku nak saman lepas ni ? 
sori gurau ajer tok....

Dah lah panas,  sakit kepala pulak.....


Meriam ni boleh meletup lagi ker ?

Ayah !, Ni kapalterbang betul ke ? 
Ya nak,  TUDM dulu guna zaman perang dunia ke 2

Yang,  makan dah, shopping pun dah , 
lepas ni nak lepak mana pulak ?

10 comments:

manzlie said...

salam from makkah


cantek cantek jugak gamabr yang di snap tuhhh


wsalm

rosli said...

Salam Cl,

TK, actually anak dara saya yg byk snap, skrg bila dia pegang kamera kita tak boleh lepa....mmg akan kena candid....

kak su said...

Salam En Rosli...

Kat Melaka ke tuu???

Budak2 memang pantang dapt kamera...
candid la..apa lagi...

Wslm

rosli said...

Salam Kak Su,

Pandai teka...mmg kat Melaka masa bulan Mei dulu, ahad ni ke Melaka lagi, pangkat anak sedara wife saya adakan kenduri kahwin kat Alai , Melaka.

mama ju, said...

Salam Sdr Rosli

Wah nampak makin hebat cara ambek gambar tu....nampak pro!

Ayah Zain said...

salam

cantik arr. ni baru betul2 candid

مسافر_اسلام said...

Salam en. Rosli.
bijak anak2 en ambil gambar. Mesti ada banyak lagi gambar yang tidak disiarkan. Bila dilihat kembali, boleh tergelak sendiri dibuatnya. Ini pegalaman saya, bila snap gamabr2 sepontan.

rosli said...

salam mama ju,

Gambar ni main snap saja, belum pergi kursus yang proper lagi....akan perbaiki angle dan warna gambar di masa akan datang.

rosli said...

Salam AZ,

Ada byk lagi....tu belum lagi yang mulut terlopong, tido macam2 gaya....skrg ni bila anak2 pegang kamera saya kena hati2

rosli said...

Salam MI,

Betul tu....mrk lebih cepat pandai ....saya masih merangkak baca manual lagi...

Mmg ada byl lagi gambar yg di candid..kalau ada masa saya akan post lagi