Wednesday, June 9, 2010

SEPANJANG JALAN KE KG. BATU LAUT

Salam,

Dah dekat 3  bulan aku tak pulang ke Kg Bt Laut.. Ahad lalu (6 Jun) selepas sarapan yang agak lewat aku dan anak bongsu aku Ammar bertolak pulang ke Kg Batu laut dengan cadangan untuk menyertai abang2 aku untuk 'MENGISA' ikan di pantai selepas waktu asar. Malangnya pelan asal terpaksa batal sebab salah seorang abang aku demam ( dia mahir mengisa dan jadi anchorman)

Bermula dengan melalui Putrajaya...Dengkil, KLIA,  Banting, Kancong Darat, Tongkah, Morib dan Bt Laut...

 Menghala ke Putrajaya

Melepasi Cyberjaya

Melalui simpang ke Dengkil dan Salak Tinggi
Melepasi Masjid KLIA


Sg Manggis menuju ke pekan Banting

Jambatan menuju ke Pekan Banting

Pekan Banting

The Store pun ada di Pekan Banting

Melalui Kancong Darat.

Rumah Sidek's brother di Kancong Darat

Menghala ke Pantai Morib.

Tongkah ,  ada ikan segar dari laut di sini

Kedai ini banyak jual ikan,udang , sotong dll

Dah sampai  Pantai Morib

Gerbang utama Pantai Morib

Gerai utama Pantai Morib sedang dalam pembinaan

Golf pun ada kat sini...
Cantik padang golf kat sini

Hotel Impian Morib


Kg Endah pernah jadi juara kg tercantik di Malaysia dulu

Istana Pantai Bahagia,
salah sebuah Rumah/Istana rehat DYMM Sultan  Selangor
Gold Coast  Morib
Boleh terus ke Sepang dan PD

Pejabat DUN Bt Laut.

Ada homestay kat Kg  aku ni.

Dah sampai destinasi yang dituju

Batu tanda pantai Bt Laut

Jalan Sekolah menuju ke rumah kami

Ni dia rumah pusaka kami

p/s
 Lepas   entri ni ada entri pasal  rumah pusaka,  ziarah kubur abah dan emak dan senario mengisa ikan










7 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

saya sekarang ni kena selalu pi Banting
kerana anak metrik kat sana

Morib dah jauh berubah
saya pernah pegi pd tahun 80an pertengahan

Wassalam

manzlie said...

slam from makkah...


cantikkk..suasana disitu...


wasalm

kak su said...

Salam En Rosli...

Wow! satu perjalanan yg sungguh lengkap...

Bestnya...balik kampung...

Wslm

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu Morib dah jauh berubah. Dah cuba Pantai Kelanang? Byk lagi tmpt menarik di Banting skrg ni.

rosli said...

salam CL,

nnti saya post gambar yg menarik tengok orang mengisa dan suasana di kampung

rosli said...

Salam Kak su,

Jalan pulang ke kampung skrg mmg best, tp kedua2 orang tua sudah lama tiada, tu je yang tak best. Tgk rumah tinggal dan ziarah kubur mereka saja.

Anonymous said...

tade isu pencemaran babi ke kg batu laut ni? dekat dgn tg sepat tu