Friday, March 5, 2010

CHALET ATAS AIR DI PORT DICKSON

Salam,
Aku kena hadir ke satu program Sales Kickoff pejabat aku dalam bulan Januari 2010.  Mereka telah memilih Legend Water Chalet di PD,  tempat tu memang best dan ekslusif,  tetapi bukan semua orang dapat tidor dalam water chalet tu termasuk aku. Kelayakan aku di Blok Menara  seperti di bawah.  Tetapi bila matahari nak jatuh aku dapat tangkap beberapa gambar yang agak menarik .


 
Cantik bonsai kat lobi hotel ni


Tenang dan damai lepak kat hotel atas air ni, tp kelayakan aku hanya di blok menara


Pemandangan dari blog menara
 
Yang ni ada swimming pool setiap unit, lagi best


Dari balkoni bilik aku, cantik matahari nak jatuh ni.


Masih lagi cantik  matahari tu.....


Ni billik aku, kami bertiga

Beberapa orang kawan aku dapat tidor di Water Chalet.( ada dua cermin tebal dan boleh tengok air) Mungkin mimpi kawan-kawan aku pun lain dari kami yang tidor di blok utama !.  ( Aku jeles sebab tak dapat tidor kat chalet ni)


Setiap unit bilik atas air ni ada 2 kaca tebal yang boleh nampak air



Ni lagi satu kaca tebal tu, kalau nasib baik boleh tengok ikan bermain-main bawah bilik tu...



Ini  menu makan malam dan penghargaan sekali


Lembut ayam ni...sedap betul.... 

Nak ucap terima kasih kepada pengurusan aku sebab memilih aku join program ini,  lepas ini kena kerja lebih kuat sebab sales target semakin tinggi di tahun 2010 yang begitu mencabar ini. Aku tak buat sales tetapi kena support semua orang sales dan teknikal.



16 comments:

manzlie said...

salam rosli..


wahhh best tuh kalau dapt menginap disitu..

seronok kan

waslam

Rozali said...

Assalamualaikum En Rosli

Seronoknya
tapi lagi seronok kalu bawa keluarga, kannn

Wassalam

rosli said...

Salam CL,

Tmpt tu mmg best....tp hari tu tak ramai yang mandi laut.....masa tu ada kes orang kena gigit buaya tu....skrg mgkn orang dah lupa kot...

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu....tp kekadang bila bab bekerja famili tak mau ikut.....tp next trip saya ke mana mmg akan bawak famili.....

Ummi Humaira said...

salam akhi Rosli...

sesekali kalu tmpt keje wat family day , leh ler bw family sekali ..

wah bestnya kalu dpt menginap kat atas air tu , mau mau kalu dpt percuma gitu. he he he

KAMATO said...

kalau ada ombak besar, yg duduk menara tu yang selamat he he....

rosli said...

Salam Ummi,

Betul tu, next time saya pujuk wife dan anak2 ikut sama

rosli said...

Salam Kamato,

Betul tu mmg lebih selamat......cuma tak merasa tido atas air laut je lah....

rosli said...
This comment has been removed by the author.
Ayah Zain said...

Salam Rosli,

U ada ke info berapa semalam kos menginap kat chalet tu. Nak juga merasai nya. heheh

rosli said...

Salam Az,

Yang paling murah RM 275++, low season, paling mahal RM 580++ peak season..... details kat sini.

reservations@legendwaterchalets.com.my

Mesti best.

Kak Sidah said...

Salam rosli,

Akak pun ada rasa nak nginap kat situ, nak rasa tempat mewah camtu, mesti best kan,

Ummi , az jom kita bawak family, buat hari keluarga pdkm..hehehe..

akak kalau suami ajak kemana mesti na je ikut

ada swimming pool tiap bilik, privacy betul.

rosli said...

Salam Kak Sidah,

Cubalah pergi, saya pun dah plan nak bawak famili di masa akan datang.

Che' Pit said...

salam che rosli..

kesian x dapat.. x per nanti maybe che rosli boleh pergi dgn family.. mesti lagi seronok

rosli said...

Salam CP,

Itulah plan nak gi sana cuti sekolah ni, jo pi Bandung, trip kali kedua kami Jan 2011, dah booking dgn air asia dah....klu ada geng pdkm yg berminat....jom lah join sekali.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.