Thursday, March 25, 2010

SEKITAR MADINAH. MAKKAH DAN JEDDAH - KENANGAN MANIS 2008

Salam,

Dalam minggu ni aku dah kentandusan idea untuk menulis sebab terlalu penat dengan kerja seharian.  So elok aku share gambar pemandangan sekitar Madinah, Makkah dan Jeddah untuk menghilangkan rindu bagi yang pernah ke sana dan bagi yang belum pernah ke sana ini salah satu motivasi diri dan dorongan untuk beribadat sambil menikmati keindahan padang pasir.

SEKITAR MADINAH


Salah satu Kubah Masjid Nabawi


Pintu Masuk utama Masjid Nabawi

Depan hotel penginapan kami di Madinah
 

Sekitar bandar Madinah


Salah satu ladang kurma di Madinah

Pemandangan antara Bukit Uhud ke Madinah


Masjid di Bukit Uhud


Taman di Masjid Bir Ali, tempat bermiqat bagi yang nak buat umrah melalui Madinah



14 comments:

Ummi Humaira said...

salam akhi Rosli...

oleh kerana asyik sibuk memanjang , ummi amik satu masa untuk jelajah semua cerita umrah di sini, memang menusuk qalbu dan jantung ..
aduhai terasa lambatnya mentari bertukar menjadi hari2 seterusnya , untuk ummi kesana lagi.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam rosli,

upload gambar pun, kak nab dah hepi!

ummi...sabar! begitulah perasaan kita bila kota suci dah menggamit. kak nab pun macam tu jugak ummi!

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

macam kita rindukan seseorang
tenguk gambar pun jadilah

Wassalam

hilmyiskandar said...

Salam.

Sebenarnya rasa kerinduan tu memang tiada penghujung, nasib baik ada live CL dari Mekah, terubat jua kerinduan ini. Muga2 dicepatkan ke Bumi Barakah tu!

Amin.

manzlie said...

salma from makkah...

cl bila penat or boring jer..p kat tingkap lihat kaabah hati jadi sejuk dan tenteram balik..alhamdulilah...semuanyer dgn izinnyer..

waslam

Atikah said...

Salam en rosli...
bestnya.... bila ler dpt sampai sana....

مسافر_اسلام said...

Salam en Rosli...
bagus gambar2 tu...alhamdullah kongsi bersama kan. Boleh post gambar yg lain, lain kali kan.

rosli said...

Salam Ummi,

Terima kasih kerana sudi membaca kisah saya, actually ada kisah saya di duga di sana, saya sengaja tidak paparkan. Dugaan itu mmg baik utk tatapan semua, tp saya belum bersedia untuk share pengalaman tersebut.

Saya bersyukur sbb byk yang saya hajatkan telah Allah makbulkan

rosli said...

Salam hjh Zainab,

Kerinduan pada Makkah dan Madinah mmg lain sgt, itulah yang saya rasa selama ini. Saya mudah sebak bila bercerita pasal Makkah dan Madinah skrg.

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu, kerinduan yang dulu saya tidak faham, tetapi skrg saya lebih faham

rosli said...

Salam Hilmy,

Betul tu, nasib baik ada blog CL, kita dpat lepaskan rindu bila selalu masuk blog CL

rosli said...

Salam CL<

Kami di sini pun gitu, klau susah hati mesit nak masuk blog CL, tgk gambar Kaabah pun dah cukup tenang

rosli said...

Salam Atikah,

Satu hari nanti Atikah pun akan jadi macam saya, macam tak percaya dah smpi ke Makkah buat Umrah, niat, azam dan doa ini kekadang memakan masa, saya berniat tahun 1986, saya betul2 usahakan sejak tahun 2004 dan berazam sejak tahun 2006, akhirnya 2008 dapat buat umrah....sekarang plan, azam dan usaha dan berdoa buat haji pulak....mesti betul2 yakin dengan Allah...di mulut dan dihati kita

rosli said...

Salam MI,

TK. Nanti ada lagi gambar2 sekitar Makkah dan Jeddah.