Saturday, March 20, 2010

KAKAK AKU DAN TEMPAHAN JAHIT

Salam,

Minggu lepas aku berkunjung lagi ke rumah baru kakak aku di Jln Kebun, Klang.  Ini rumah baru dia.  Kami tujuh beradik,  6 lelaki dan sorang perempuan, dialah kakak aku. Sepenuh masa housewife dan ambil tempahan baju kurung biasa dan moden. Kalau nak bincang jenis dan potongan kena bincang dengan dia kalau berminat.  Kepakaran khas dia jahit leher tulang belut.

Comel dan simple rumah dia

Mesin jahit kesayangan dia

Mesin jahit tepi

Tekun menyiapkan tempahan

Wife dan anak aku ambil baju kurung  yang mereka tempah dua minggu lalu. Kalau berminat nanti boleh aku bagi alamat dan no telefon kakak aku ni.

8 comments:

abangsulung said...

Salam,

Senanglah Che Razali sekelurga nak tempah buat baju. Tak susah cari tempat lain.

Saya dulu jahit baju jugak dan buat songkok. Tapi baju melayu lelaki saja..untuk tambah pendapatan. Sekarang tak lagi, cuma menjahit baju anak-anak time nak raya saje.. hehehe

manzlie said...

salam rosli..

alamak...cl lum tempah baju raya lah...ingat nanti nak tempah situ boleh kah..?


waslam

Rozali said...

Assalamualaikum Rosli

oarang dulu2 kata
kerja goyang kaki

saya agak, rumah yg comel tu hasil daripada menjahit

Wassalam

rosli said...

Salam abangsulung,

Orang yang ada kemahiran mmg beruntung dan boleh buat duit jika rajin

rosli said...

Salam CL,

Boleh apa salahnya, kalau ad baju contoh lagi senang.

rosli said...

Salam Rozali,

Betul tu, dia dan suami dia yang sama2 usaha buat rumah tersebut.

Kelisa Klasik said...

Assalamualaikum wbt
berminat pulak sy dgn entri ni. jahit tulang belut. leh tempah ker?
hjhfatimah1@gmail.com

rosli said...

Salam Kelisa klasik,

Mintak maaf lambat reply komen, saya baru terbaca komen . nanti saya forwardkan no hp kakak saya